Thursday, April 20, 2017

Kafir bukan tidak faham bahasaSesetengah orang Islam mengatakan persatuan hokkine di Malaysia ini tidak faham bahasa Melayu.

Pada penulis, mereka bukan tak faham bahasa akan tetapi itulah perangai orang orang kafir sejak dahulu sehingga kini.

Perkara ini telah dijelaskan oleh Allah subhanahu wataala didalam Al Quran dan mustahil orang Islam sendiri tidak mengetahuinya.

Sesungguhnya Allah subhanahu wataala sudah beri penjelas satu persatu akan perangai orang kafir dan meminta orang mukmin jangan ikut orang orang kafir dan jangan sekali kali menjadi macam orang orang kafir

Orang orang kafir tidak sekali kali bersetuju dengan Islam.tak kiralah dia kristian ke. hindu ke. budha ke.tidak ada agama ke.demikian perangai penganut 4200 agama diatas muka bumi ini..

mereka yang kafir tetap berperangai yang sama, anti islam, apabila apa apa atas nama Islam mereka tidak bersetuju.Macam RUU 355 yang  dibentangkan oleh Ahli parlimen Marang.

Yang peliknya RUU 355 164  yang bercanggah dengan Islam itu akan dibentangkan oleh kerajaan dan mengatakan demi keharmonian kaum di Malaysia ini.

 Namun, sekali sekali tidak akan bersetuju RUU355 yang berfungsi untuk menjaga keturunan umat Islam dibentangkan.

 RUU335 pindasn 3 tahun penjara ke 30 tahun RM 5,denda ke RM 100, dan 6 rotan ke 100 rotan sebatan khabar yang menakut orang umat manusia lebih lebih lagi orang orang kafir satu Malaysia.

RUU355 akta 164  pindaan yang tak dapat dibentangkan  parlimen penggal ini khabar gembira umat manusia, lebih lebih orang kafir dan golongan libralisme yang memperjuangkan transgender,lesbian dan gay.

RUU 355 yang dibetang pada khamis 6 April ) pindaan dikatakan  boleh menghuru hara rakyat, akan tetapi akan mengancam urus niaga orang orang kafir iaitu memberi kesan langsung pada penjualan arak, termasuk boleh menyekat industri pelacuran yang menjadi sumber ekonomi orang kafir di Malaysia ini.

Pada hal memperjuangkan transgender, lesbian dan gay boleh membuat masyarakat rosak punah ranah dan hidup tidak keruan dan berkecamuk serta songsang macam masyarakat di Amerika Syarikat

 Lagi pelik golongan liberalis islam mengatakan lesbian dan gay itu adalah hak asasi manusia yang tidak boleh dipertikaikan. Bila masanya  transgender,lesbian dan gay itu jadi hak asasi manusia.

Barangsiapa yang memperjuangkan hak transgender, lesbian dan gay mereka merupakan golongan yang membuat kerosakan di atas muka bumi Allah ini, miskipun mereka tidak mengaku. Akan tetapi itulah hakikatnya.

Seperkara lagi, pengumuman yang di perdana menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak bahawa kerajaaan tidak bentang RUU355 persendirian MP Marang itu jelas bercanggah dengan kata katanya dalam  ucapan dasar perhimpunan agung umno 2016 bahawa RUU355 akan diambil oleh kerajaan

Dan sesungguhnya telah dinyatakan semula oleh timbalan perdana menteri Datuk seri Dr Zahid Hamidi bahawa kerajaaan akan ambil alih RUU 355 dan akan  arah speaker untuk dibentangkan undang undang itu.Khamis 6 April sudah jadi reality miskipun diganggu 4 MP DAP butir tahi PAP dan PKR butir tahi DAP..

Kita tidak kisah sangat cakap dan usaha jahat DAP dan PKR, kerana ia butir tahi kafir Yahudi yang dapat Dana politik Israel melalui PAP, tetapi yang melayu dan mengaku Islam bercakap macam golongan islam pluralism, islam liberalimse dan islam sosialisme dan  bersetuju RUU 164 yang bercanggah dengan Islam  

Speaker Tan Sri pandikar Amin Mulia yang menbenarkan MP Marang meneruskan pembentangan RUU355 persendirian,RUU355 akta 164 itu sebelum ini meminta agar orang luar jangan campurtangan, hatta mufti sekalipun.

Memang  islam jenis ini ada persamaan dengan orang orang yang dinyatakan oleh Allah sebagai makhluk perosak diataa muka bumi Allah ini.Islam jenis ini ikut kafir dan jadi macam kafir.

Pendek kata kebanyakan bersetuju RUU 355 akta164  boleh di bentangkan dan pasti akan diluluskan oleh Dewaan rakyat dan Dewan Negara serta mendapat perkenan (yang dipertuan Agung) raja raja dan diwarta menjadi undang undang yang dipinda lantas beroperasi.miskipun bercanggah dengan perlembagaaan Negara dan Islam.

Akan tetapi RUU355 ahli persendirian bernama rang undang undang mahkamah syariah (bidang kuasa jenayah) pindaan 2016 belum tentu  boleh dibahaskan dalam persidangan parlimen penggal akan datang Apatah lagi untuk diluluskan dan diwartakan, kerana ia merupakan khabar yang sangat menakutkan umat manusia di Malaysia, lebih labih lagi orang kafir, Manakala pemerintah sekarang lebih utamakan kepentingan Negara berbanding kepentingan masyarakat dan agama Islam.


No comments: