Sunday, April 20, 2008

Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi orang yang tak kenan jasa

Kita dapat baca akan kemarahan Dr Mahathir Mohamad terhadap Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi. Marahnya itu bukan kerana apa. Pertama, kerana Datuk Seri Abdullah membebaskan Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim musuh ketatnya. Bayangkanlah. Tiba-tiba dibebaskan.Itulah yang membuat dia begitu marah sangat tu.

Marah itu semakin tinggi lagi tahapnya apabila Tun Salleh Abbas dan tiga hakim yang dipecat didapati tidak bersalah oleh Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi. Bukan setakat itu sahaja mereka yang dipecat itu dapat tonggakan dan dapat pencen.

Tindakan Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi itu telah membongkar kejahatan Tun Dr Mahahtir Mohammad ketika menjadi perdana Menteri dahulu. Siapa yang tak marah jika diperlakukan sedemikian rupa. Atas sebab itulah Dr Mahathir sedang mencari jalan untuk membalas dendam terhadap Datuk Abdullah Ahmad Badawi.

Telah dikumpulan akan bala tenteranya untuk menyerang Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi supaya jatuh dari takta Perdana menteri dalam masa terdekat ini dengan tujuan "rasakanlah" angkara tindakan jahat terhadap orang yang sangat berjasa. Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi adalah tidak sepatutnya bertindak demikian terhadap Tun Dr Mahathir, kerana Tun Dr Mahathir sangat berjasa kepada dirinya.

Kenapa Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi tergamak berbuat demikian. Barangkali Allah hendak ajar dan hendak memberitahu kepada manusia atas muka bumi ini bahawa tindakan jahat itu tidak sepatutnya dilakukan oleh seseorang pemerintah sesebuah negara.Tapi malangnya Tun Dr Mahathir Mohamad tidak mahu mengambil pengiktbaran akan kejahatan yang dilakukan.

Ini juga suatu realiti apabila seseorang yang jahat dengan Allah dan rakyat yang duduk dibawah taktuknya. Mustaffa Kamal Atartuk mayatnya tidak diterima oleh bumi, kerana terlalu jahat dengan Islam. Itulah hukuman Allah Subha Nahu Wataala. Bagaimana pula hukuman Allah Subha nahu wataala kepada perdana-manteri perdana menteri Malaysia.

No comments: