Saturday, November 7, 2009

Wang Ehsan bukti kejahatan UMNO/BN

Berkata PEMBERIAN wang ehsan kepada kerajaan Kelantan mulai tahun depan oleh Kerajaan Pusat tidak betul

Sesiapa yang berkata demikian mereka merupakan manusia yang tidak faham apakah itu kerajaan Kelantan.

Kerajaan Kelantan adalah kerajaan PAS yang ada akauan bank wang yang disatukan yang bermakna segala wang dimasukkan ke dalam akauan kerajaan.

Kalau pemberian wang ehsan itu kepada kerajaan Kelantan wang itu dimasukkan ked dalam akauan kerajaan negeri.

Jika berlaku begitu barulah boleh dikatakan wang ehsan diberi kepada kerajaan Kelantan.

kepada sesiapa yang berkata wang ehsan diberi kepada Kelantan suatu kejatahan yang barangkali tidak boleh dimaafkan.

Boleh kita kata, minda mereka minda yang jahat dan mata mereka adalah buta, termasuk buta dengan istilah kerajaan Kelantan.

Mereka juga adalah tersangat jahil dengan pentadbiran negara, mereka adalah penyokong UMNO membabi buta kerana tergamak berkata demikian sedang praktisnya tidak begitu.

Sejarah telah membukti bahawa wang ehsan yang diberi kepada Terengganu dahulu diberi kepada UMNO untuk mengelolanya.

UMNOlah yang agih agihkan wang itu kepada rakyat. Itulah punca wang ehsan hilang sebanyak RM30 juta ketika diberi amanah kepada Datuk Idris Jusoh.

Apabila Idis Juosh dipecat dan melantik Datuk Ismail Said . Setelah diberi amanah kepada Ismail Said sejumlah RM 6 juta wang ehsan lesap punca dia dipecat dan diberi amanah kepada JPP.

Yang menghairankan kita Datuk Seri Najib sendiri berkata kerajaan kelantan tidak berhak menerima wang Ehsan. Tetapi ada pihak yang berkata pemberian wang ehsan kepada kerajaan kelantan.

Yang jelas kerajaan Persekutuan akan beri wang ehsan kepada UMNO Kelantan melalui JPP sebagai pelindungan kejahatan untuk merampas kerajaan Kelantan dalam musim piliharaya umum ke 13 nanti sepertimana yang pernah berlaku di Terengganu pada tahun 2000.

No comments: