Saturday, October 3, 2015

Apalah Dr. Ridhuan Tee niDr Ridhuan Tee Abdullah berkata, Yahudi tidak salah, tetapi sikap Yahudi itu yang perlu ditangani.

Kita mengetahui bahawa Amerika Syarikat yang mengatakan Yahudi tidak salah miskipun membunuh rakyat Palestin. Menyerang dan membunuh umat Islam di Iraq. menyerang dan membunuh rakyat Afghanistan yang tidak berdosa.

Yang salah ialah rakyat Palestin, kerana membaling batu terhadap orang Yahudi. Rakyat palestin bersalah kerana benci yahudi yang mezalimi serta membunuh 2 juta rakyat yang tidak berdosa.Alangkah beruntungnya jadi Yahudi,

Hari ini kelihatan ramai manusia yang berlumba lumba mahu jadi Yahudi, termasuk yang beragama islam.termasuk rakyat Malaysia yang akan rebut peluang keemasan agar beruntung didunia dan beruntung diakhirat konon. 

Bayangkan orang yang tak salah, macam mana hendak humbangkan mereka yang tak bersalah dalam neraka. Kita mengetahui para para Nabi sahaja yang tak salah. Tapi hari ini (Dr Ridhuan Tee) orang islam sendiri yang berkata Yahudi tak salah.Malang sekali.

Orang Amerika mestilah tidak akan  berkata yahudi salah, kerana mereka itu sendiri adalah  yahudi. Malah Amerika Syarikat yang banyak membantu yahudi  untuk bunuh dan rampas tanah rakyat rakyat palestin.

Yang pelinknya orang Islam, Dr Ridhuan Tee seorang yang sudah masuk Islam sama macam orang Amerika yang mengatakan yahudi tak salah.Sama sama mereka mana mungkin boleh salah menyalah. Pasti apa yang dilakukan puakpuaknya betul belaka.

Adalah tersangat wajar orang kafir mengatakan Yahudi tidak salah, kerana sangat tidak munasabah kafit cop Yahudi itu salah.hatta membunuh segalapun. BBB tak pernah mengatakan Yahudi salah, miskipin tersangat kejam dan zalim terhadap rakyat palestin.Apa apa yang dilakukan oleh Yahudi betul belaka.

Dr. Ridhuan Tee suruh kita tangani sikap Yahudi, kerana sikapnya yang salah bukan yahudi. Sekiranya Yahudi tidak salah mengapa perlu kita tangani sikapnya. Kalau Yahudi tidak,salah. Wajarkah kita tangani sikap kejam dan zalim mereka.

Yang wajar biarkanlah Yahudi buat apa sahaja yang disukainya, hatta membunuh dua juta umat Islam di Palestin.Biarkan Yahudi menembak rakyat paslentin yang sedang solat dalam Masjid Al Aqsar. Biarkan Yahudi roboh rumah rumah Allah semahu mahunya. Kan Yahudi tak salah.

Tiada guna Hamas mempertahankan Gaza. Kan kerja jihad itu hanya sia sia. Biar Yahudi rampas tanah dan bunuh penduduk Gaza, kerana Yahudi memang tak buat salah apa apa pun terhadap umat islam.Biarkan Yahudi tembak rakyat palestin masuk masjid Al Aqsar.

Kita mengetahui bahawa Rasulullah sangat marah dan benci dengan yahudi di Madinah, Ini menunjukkan yahudi salah. Kalau tak salah mengapa Rasulullah Saw halau yahudi dari bumi Madinah, Malah Rasulullah SAW tak mahu tenguk muka yahudi ada diatas bumi Madinah dan Mekah.

Salahlah punca Rasulullah SAW berpesan kepada Saidina Omar,halau semua Yahudi dari bumi Madinah dan  jangan beri masuk Yahudi dimuka bumi  madinah dan Mekah. Antara salah Yahudi ialah mengkhianati perjanjian dan berbohong dalam serba serbi sepertimana pernah dinyatakan oleh Ibnu Abbas bahawa kafir berbohong.,

Macam mana umat Islam hendak tangani sikapnya sedangkan sikapnya itu tidak menjadi sebarang kesalahan walaupun datang dari Yahudi.Jika kita bertindak maka tindakan itu adalah suatu kesalahan, kerana yahudi tak salah dan pernah buat salah.

Kalau yahudi tak salah apa guna tangani sikapnya yang zalim itu. Menzalimi rakyat palestin pun  tak salah juga, Mungkin yahudi tidak minta dilahir sebagai penjenayah, sebab itulah yahudi tidak salah apa apapun..

Sehubungan dengan itu, Dr Ridhuan Tee ada bertanya,Adakah wajar kita membenci Cina kerana dia Cina? Kita mengetahui bahawa DR Ridhuan Tee lah orang yang benci china DAP. Kita memang tidak boleh benci china walaupun dia kafir, Kita wajar benci China atas sebab ia kejam dan zalim.Macam Dr Ridhuan Tee yang teramat benci dengan DAP sehingga dia cop china DAP ultra Kiasu.

Persoalannya apakah Allah melarang kita membenci sesama manusia diatas muka bumi ini..

Allah nyatakan kafir adalah musuhnya dan musuh Islam.Musuh Islam, Allah memurkainya. Murka ialah marah apabila marah pasti benci. Kita kena benci, tetapi  benci dalam hati adalah selemah lemah iman atau mereka itu tidak beriman langsung.

Oleh itu kita kena benci sesiapa sahaja hatta china Islam sekalipun jika mereka melampau batas iaitu zalim dan kejam sesama manusia. Lebih lebih lagi china yang kafir adalah musuh Allah dan menentang perlaksanaan undang undang Islam diatas muka bumi Allah.

Demikian juga Yahudi yang di sebut oleh Allah laknatullah. Mustahil laknatullah tidak salah. Apakah batang tubuh Yahudi itu tidak ada kena mengena dengan sikapnya.

Dari mana datangnya sikap zalim dan kejam itu kalau tidak datang dari batang tubuh orang Yahudi itu sendiri. Apakah sikap zalim dan kejam itu muncul tanpa ada kaitan dengan nama Yahudi sehingga tergamak mengatakan Yahudi tak salah.

Yahudi bukan sahaja kejam dan zalim malah diberi nabi pun dibunuh dan digergaji kepala. Apakah wajar kita cop Yahudi tak salah juga?

Alangkah beruntung jadi Yahudi kerana atas dunia pun dia selamat dan akhirat nanti lagi selamat tak masuk neraka, Macam mana Allah nak masuk yahudi dalam neraka sedangkan yahudi tak salah. Lazimnya orang yang bersalah sahaja yang masuk neraka sebagai balasan dan hukuman yang dijanjikan Allah.


 


 

No comments: