Friday, July 1, 2016

Apakah hikmatnyaSegala puji pujian hanya untuk Allah subhanahu wataala Tuhan yang maha agung lagi maha berkuasa. Maha pemuruh lagi maha mengasihaniMaha mendenbgar lagi maha mengetahui. Kekuasaannya lepiuti langit dan bumi. Kehendaknya berlaku dalam mengatur urusan setiap mahkluk.

Atas sebab itulah penulis terpanggil untuk membahaskan isu kafir harbi terhadap orang orang China yang kafir di Negara satu Malaysia ini.

Orang orang Pas termasuk tiumbalan presiden tidak bersetuju dengan gelaran kafir harbi tafsiran Mufti Pahang kepada orang orang china yang kafir dengan alasan bahaya.

Persoalan yang timbul sekarang mengapa timbalan presiden tolak fakta Al Quran dan as Sunnah, sedangkan parti pas, perlembagaannya berdasarkan Al Quran dan Hadis.

Jika tidak mahu pakai fakta Al Quran dan hadis boleh pakai fakta sejarah kerajaan Islam Madinah yang diterajui Nabi Muhammad SAW untuk dijadikan panduan ketika melayari bahtera di lautan yang bergelora besar.

Jika tidak mahu pakai fakta sejarah kerajaan Islam Madinah, boleh pakai fakta sejarah Negara Malaysia iaitu peristiwa 13 Mei 1969.

Penulis bukan ulamak. Penulis seorang yang sangat jahil dengan Islam, akan tetapi ada Nampak perkara yang tidak kena ketika berhadepan dengan isu gelaran kafir harbi oleh Mufti Pahang terhadap orang orang china yang kafir di Malaysia.

Semacam berhujah dengan sikit lemah dalam membicarakan isu kafir harbi, pada sudah banyak fakta yang boleh dirujuk baik dalam Al Quran dan Al Hadis dan fakta sejarah di dalam Negara kita ini.

Menurut Prof Dr. Ridhuan Tee, MCA yang bergabung dengan umno/BN musuh Islam. Atas sebab itulah beliau keluar MCA kerana haram jadi anggota parti yang jadi musuh Islam.Suatu tindakan yang teramat betul .Musuh Islam adalah kafir harbi.

Jika MCA musuh Islam, Apatah lagi dengan DAP yang pernah di digelarnya sebagai ultra Kiasu  yang memang tidak boleh dipercayai.

Yang peliknya, orang pas pula seolah olah mahu jadi perlindung kepada DAP yang jelas menjadi musuh Islam itu.

Apakah hikmatnya, sehingga boleh bertindak  tidak bersetuju dengan gelaran kafir harbi yang di tafsirankan oleh Mufti Pahang, sedangkan ia suatu fakta ( peristiwa 13 Me 1969) yang tidak boleh dinafikan lagi.6 comments:

Anonymous said...

MCA dah lama anti islam cume rheduan tee baru mau lari dari mca..tuan ibrahim tu tinggi ilmunnye..beliau tidak melindungi DaP..hanya penulis yg perasan pandai..perasan pandai tak sedar tunjuk kebodohan selama ini

Anonymous said...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1207634535915994&id=100000083785205

Anonymous said...

Mupeti pahang nak bodek umno/najib,kamu penulis nak bodek Pas/ hj Hadi..

Anonymous said...

http://www.kedahlanie.info/2016/07/umno-berjaya-peralatkan-ulama-pas.html?m=1

Anonymous said...

http://greenboc.blogspot.my/2016/07/zaidi-dakwa-pas-sudah-jadi-parti.html?m=1

UMNO PARTI PENJARA said...

Bodohkan Orang Kampung - Perjuangan UMNO Busuk Hingga Ke Usus!!

Sumber Berita


>>> Klik Di Sini <<<
UMNO PARTI PENJARA - Anak Muda Tak KEBULUR Jawatan Dlm UMNO!

Sumber Berita


>>> Klik Di Sini <<<

Pukulan Maut Anak Johor - Kami Tidak Mahu Menjadi Kuli Batak UMNO Lagi!

Sumber Berita


>>> Klik Di Sini <<<