Monday, September 23, 2019

Orang asing (China) mudah dapat MYKAD


Setengah hairan dengan orang asing mudah dapat MYKAD jadi warganegara Malaysia.

Penulis tak hairan pun. Mengapa? Kerana orang china di Malaysia sudah buat perancangansulit  yang rapi dan strategic untuk merampas kuasa politik di daripada orang melayu.

Orang China di Malaysia sudah lama  dapat kuasa ekonomi, malah sudah 90 peratus ekonomi berada ditangan mereka.

Enam puluh  peratus tanah di Malaysia ini dah jadi hak milik orang china, termasuk bangunan pencakar langit dibandar bandar seluruh negara adalah milik orang china.

Dan tidak lama lagi kampong Baharu kuala Lumpur milik orang melayu akan bertukar milik kepada orang China jika orang melayu pewaris hak milik sebenar setuju dengan kehendak kerajaaan pakatan harapan

Harta dan hartanah di Malaysia sudah cukup untuk membeli dan membayar hutang   negera sejumlah 1 Trilian itu.

Sebab itu mereka sekarang ini sudah besar kepala dan boleh buat apa sahaja yang dia suka suka ,termasuk pernah langgar undang dan perlembagaan negara sewnang wenangnya.

Nak cerita waktu penulis belajar di university sains Malaysia (USM) pada tahun 1978 penulis pernah bertemu dengan seorang china Taiwan di Bukit bendera

Lelaki china Taiwan ini berpakaian baju putih seluar panjang hitam fasih berbahasa  Melayu menyatakan yang dia adalah pelacung asing.

 Penulis hairan macam mana beliau boleh fasih berbahasa melayu sedang beliau seorang pelancung asing bukan mmenetap di Malaysia.

Dia beritahu kepada penulis bahawa di Taiwan ada pusat Bahasa melayu untuk mengajar orang china Taiwan fasih berbahasa melayu agar apbila dating ke Malaysia mudah dapat kerakayatan (warganegara}.

Di Hongkong dan tanah besar China penulis tak tahu.Mungkin disana juga ada pusat Bahasa Melayu sebagai langkah bijak untuk china menguasai politik suatu masa nanti.

 Atas sebab melalui gerakan serangan peristewa 13 Mei 1969 dahulu china gagal menguasai Malaysia.

Maka langkah bijak iaitu memasuk orang china ke Malaysia secara berstratigi yang stratigek dilakukan sehingga hari ini sudah begitu ramai orang china dapat mykad dan peratus pendaftran mengundi dari kaum china sudah ditahap 15 peratus satu tahun.

Kalau 15 peratus satu tahun bermakna lima tahun sudah jadi 75 peratus, sedangkan pengundi melayu hanya 7 peratus sahaja satu tahun iaitu hanya 35 peratus sahaja lima tahun setiap kali diadakan PRU baru.

Membawa masuk orang china dan india ke Malaysia bukan metos lagi, kerana ia suatu perancangan yang strategi dan strategic untuk berkuasa di Malaysia ini.

Sebab itu hari ini kerusi parimen bukan Melayu sudah melebihi kerusi parlimen Melayu dan mereka sudah mula besar kepala mengatakan orang Melayu pendatang.

Dan Tidak mustahil perdana menteri timbalan perdana menteri menteri menteri 
Melayu adalah boneka sahaja dan mahu tidak mahu kena ikut terlunjuk orang china dan India.

Banyak sudah kes yang sudah berpihak kepada orang china dan India dan orang melayu sudah menjadi mangsa politik kerajaan pakatan harapan, termasuk dari sisi undang undang dan perlembagaan negara sekalipun.

Orang China dan India melancarkan gerakan secara halus untuk pinda undang undang serta perlembagaan negara atas sebab orang melayu sudah hilang kuasa dalam politik hari ini dan berpihak kepada mereka.

Sudah acap kali ahli parlimen DAP baik india dan china menyarankan supaya pemberian MYKAD kepada orang china hendak dipercepat jika perlu hendaklah dipinda perlembagaan yang berkaitan kewarganegaraan.

No comments: