Friday, October 11, 2019

Melayu dulu terbahagi kepada dua golongan.


Melayu dulu terbahagi kepada dua golongan. Golongan pertama, mereka golongan yang celik Al Quran. manakala golongan kedua, mereka  buta Al Quran.

Golongan Yang buta Al Quran inilah yang jadi para pemimpin negara. golongan yang celik Al Quran tersingkir dan tuduh penderhaka.

Golongan buta Al Quran ini boleh setuju apa sahaja dengan kehendak orang China dan India.mereka bersangka baik dan tak pernah buruk sangka dengan orang china dan India.

Orang china dan India tetap prejudis dengan orang melayu sebab itu mereka mahu sekolah mereka sendiri supaya dapat tanam semangat asal dimana kita duduk disitu kita takluk sehingga para pemimpin  Melayu berkata, tiada china melayu tak boleh hidup tanpa disedari mereka sudah dibeli dengan harga yang muruh.

Atas sangka baik itulah orang China boleh tubuh parti MCA. Orang India tubuh parti MIC.China boleh ada sekolah jenis kebangsaan china.(vernakular} India boleh ada sekolah jenis kebangsaan India.

Sedangkan Sekolah Vernakular ini adalah musuh nombor satu kepada perpaduan Malaysia yang penduduknya pelbagai bangsa dan agama.

Kerajaan BN boleh setuju dengan orang china baik orang India baik dan akan buat jahat dengan orang melayu.

Pada hhal suda ada pengajaran Bintang tiga yang memerintah selama 14 hari telah melakukan pembunuhan terhadap orang melayu yang tidak mahu beri kerjasama dengan kerajaan tersebut.

Penjagaran kedua peristiwa 13 mei 1969 suatu rusuhan yang dilakukan oleh orang china dan orang melayu ramai jadi mangsa.

Salah siapa ini? ada yang kata bukan salah china, akan tetapi melayu yang salah kerana tidak bijak menggunakan akal yang diberikan oleh Allah itu.

Pada hakikatnya memang para melayu yang salah, kerana tertipu dengan banyak perkara termasuk mahu hidup mewah pakat duduk kumpulan harta seteelah diberi amanah memerintah.

China tetap bersalah, kerana tidak setiakawan ketika  menganggotai BN walaupun semua yang mereka tuntut diberi macam diberi semua bukan setakat diberi betis dan peha.nalah semua sekali satu tubuh.

Para pemimpin melayu tidak sedar penubuhan parti politik dan sekolah jenis kebangsaan china dan tamil itu suatu yang teramat strategik untuk mengambil alih negara ini dari tangan orang melayu.

Singapura yang terlepas kuasanya daripada tangan melayu kepada tangan china tidak menjadi pengajaran langsung.

Melayu boleh rasa senang berada dibawah kerajaan kafir yang disifatkan sebagai kerajaan kafir yang adil

Ada pula mufti yang mengeluar pendapat, lebih baik berada dibawah kerajaaan kafir yang adil berbanding berada dibawah kerajaan Islam yang zalim.


Beliau bercakap tanpa disedari pendapat itu pendapat kafir atau pendapat Melayu yang sama macam haiwan.

Atau para pemimpin melayu yang apabila berjanji mungkir, apabila bercakap bohong dan apabila diberi amanah mengkhianati.

Akhirnya benarlah kata Datuk Kadir Jasin "Kalau Melayu tiada maruah
Akan hilang di bumi sendiri,Dijual-beli dengan murah Kembali jadi hamba abdi di negara malaysia ini".


No comments: