Wednesday, November 20, 2019

DAP berusaha untuk jatuhkan Tun Dr. Mahathir?


Dua tiga hari ini Nampak dengan jelas yang DAP sudah tidak berkenang lagi dengan Tun Dr Mahathir.

Penulis Nampak usaha DAP untuk jatuhkan Tun Dr Mahathir semacam akan menjadi reality.

Lim Guan Eng setia usaha agung DAP sangat tak puas hati dengan cakap cakap menteri besar Perak yang viral dalam media social.

Sehingga tergamak beliau mengatakan tanjung Piai bersatu, DAP tiada kaitan dengan bersatu.

Macam mana beliau boleh berkata demikian sedangkan bersatu itu anggota bersama dalam parti Pakatan harapan yang jadi kerajaan di negara ini.

Tun Dr Mahathir dua tiga hari ini mengutuk Yahudi, sedangkan DAP ada hubungan baik dengan Yahudi.

Malah yahudi telah menperuntukan dana yang sangat besar kepada pakatan harapan dalam PRU 13 dan PRU 14.

Penulis dapat kesan menerusi beberapa cakap cakap para pemimpin DAP yang menyatakan tiada bersatu pakatan harapan masih layak jadi kerajaan.

Sehubungan dengan itu, ada cakap cakap pakatan harapan akan tendang DAP yang pasti tak masuk akal langsung kerana DAP parti dominan dalam PH.

Mangapa tidak. Kalau pakatan harapan tendang DAP seccara automatic pakatan harapan bukan lagi kerajaan kerana tak cukup majority untuk memerintah. Lebih lebih lagi DAP adalah parti Dominan disamping PKR.

Usaha untuk jatuh Tun Dr Mahathir bukan metos lagi kerana Anwar Ibrahim pernah sebut beliau akan jadi perdana menteri selewat lewat MEI 2020 yang sudah ada asasnya.

Lebih lebih lagi Anwar Ibrahim dikatakan mempunyai hubungan baik dengan Yahudi berbanding Tun Dr Mahathir yang terang terang mengutuk yahudi baru baru ini.

Penulis Nampak bahawa usaha untuk membuang Tun Dr Mahathir akan jadi reality menerusi menendang keluar bersatu dari pakatan harapan selari dengan cakap cakap
Lim Guan Eng yang berbunyi Tanjung Piai bersatu, dap tiada kaitan dengan bersatu.

No comments: