Thursday, January 16, 2020

Al Quran akan ditulis semula?


Ini yang akan dilakukan oleh negara china sepertimana laporan media massa baru baru ini.

Negara china adalah negara kafir boleh buat apa apa sahaja mengenai Islam terhadap umat Islam rakyatnya,

Termasuk telah meruntuhkan masjid dan dan membunuh serta menghalang umat islam solat dan puasa sebulan Ramadhan.

Akan tetapi negara kita Malaysia ini adalah negara islam  agama persekutuan juga sudah ada ura ura Al Quran hendak ditulis semula.

Ada lojiknya kerana DAP melalui mulut Lim Kit Siang menyatakan bahawa negara Malaysia ini bukan negara Islam.

Sebelum ini waktu Tun Dr Mahathir Mohammad menjadi perdana menteri selama 22 tahun dicadangkan agar tafsir Al Quran hendaklah ditulis semula.

Hari ini sejak pakatan harapan jadi kerajaan sudah ada cadangan agar Al Quran di tulis semula seirama dengan hasrat  kerajaan China bahawa Al Quran akan tulis semula Al Quran.

Itu negara kafir akan tetapi negara kita negara Islam dan  agama persekutuan agama islam yang juga punya misi dan visi yang sama.

Itulah peranan dan fungsi orang orang kafir yang pernah dinyatakan oleh Allah bahawa kafir itu benci dengan islam.

Yang peliknya, orang yang menamakan dirinya islam turut terikut ikut dengan perangai azali kafir sepertimana yang disebut dalam Al Quran pada surah Al Baqarah ayat 88.

Yang maksudnya “Dan mereka (kaum yahudi) berkata pula. Hati kami tertutup (tidak dapat) menerima Islam (sebenarnya hati mereka tidak tertutup) Bahkan Allah telah melaknat mereka disebabkan kekufuran mereka, oleh itu maka sedikit benar mereka yang beriman”.

Lebih lebih lagi Allah sudah nyatakan bahawa “ orang orang yahudi dan Nasrani tidak sekali kali akan bersetuju atau suka kepada mu (wahai Mohammad) sehingga engku menurut agama mereka yang telah terpesong itu…” (Maksud ayat 102 surah Baqarah)

No comments: